Grunnleggende blodgasstolkning
Vil du vite mer eller bestille dette kurset?
Praktisk informasjon
Hva lærer du?
AKUTTUNDERVISNINGS KURS I GRUNNLEGGENDE BLODGASSTOLKNING
Blodgass er en viktig blodprøve som tas av de fleste kritisk syke pasienter i akuttmottaket. Prøven gir viktig informasjon om pasientens pustefunksjon, blodsirkulasjon, elektrolyttnivåer og syre-basestatus – komplekse system med stort potensiale for alvorlig sykdom.
Det er ikke alltid lett å skjønne resultatene som blir presentert, men selv tilsynelatende små avvik i resultatene kan være av stor betydning for hvordan man behandler pasienten videre. Vi mener at alt helsepersonell som forventes å ta en blodgass bør kunne gjøre en grunnleggende vurdering av pasientens blodgassprøve. Dette vil bedre kommunikasjonen mellom de forskjellige delene av behandlingsapparatet, og til syvende og sist være til pasientens beste. I tillegg er blodgasstolkning gøy!
Vårt splitter nye kurs i grunnleggende blodgasstolkning har som mål at du skal kunne vurdere pasientens oksygeneringsstatus, gjenkjenne de vanligste syre-baseforstyrrelsene, og gjøre deg noen tanker om hva disse kan skyldes. Kurset varer i 4 timer og består av både teori og tolkningsøvelser.
Kurset passer blant annet for sykepleiere, sykepleierstudenter, medisinstudenter, leger og øvrig helsepersonell som ønsker å bli tryggere på blodgass eller friske opp tidligere kunnskaper!
Prisen er 14 900,- for 4 timer kurs for inntil 30 personer. Kurset kan gjennomføres både fysisk på Østlandet eller digitalt.
Alle kurspriser inkluderer digital utgave av vårt blodgasskompendium med arbeidsoppgaver. Alle deltakere får kursbevis ved gjennomført kurs.
Vil du vite mer eller bestille dette kurset?
AKTUELLE INSTRUKTØRER
SJUR HANSEN TVEIT
Anestesilege Phd
FINN-HÅKON KVINGE
Anestesilege / Ambulansearbeider
FREDRIK HOFF NORDUM
Anestesilege / Paramedic
MARIUS NORSTAD TUFTE
Lege indremedisin
HÅKON RØRBERG
Lege

